TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA!

A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA!

8 -11 Şubat 2024 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadınlar Salon Hokeyi Milli Takımımız şampiyona için Almanya’ya ulaştı.

Avrupa’nın en iyi 10 ülkesinin bulunduğu en üst kategoride yer alan şampiyonada iki grupta toplan 10 ülke mücadele edecek. Ay Yıldızlılar ile birlikte Belçika, Çekya, İspanya ve ev sahibi Almanya A grubunda, Avusturya, İtalya, Polonya, İsviçre ve Ukrayna ise B grubunda yer alıyor.  Gruplarında iki sırayı alan ülkeler çapraz eşleşme sonucu yarı final ve final maçı oynayacak. Avrupa şampiyonasında kupanın sahibi olan ülke Avrupa’nın en iyi takımı olma unvanının da sahibi olacak.

A Milli Kadın Hokey Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası mücadelesiyle ilgili görüşlerini aktaran Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ‘’Avrupa’nın en iyi 8 ülkesi arasında yer alan Millilerimiz inanıyorum ki zirveye çıkacaklardır. Avrupa’nın zirvesi bizim yeni hedefimiz. Teknik ekip ve sporcularımıza yürekten başarılar diliyorum’’ dedi.

 

Millilerimizin maç programı

8 Şubat 2024 Perşembe

BELÇİKA

14:30

TÜRKİYE

ALMANYA

21:45

TÜRKİYE

9 Şubat 2024 Cuma

TÜRKİYE

14:30

İSPANYA

10 Şubat 2024 Cumartesi

ÇEKYA

13:30

TÜRKİYE

ELEME MAÇLARI

11 Şubat 2024 Pazar

SIRALAMA MAÇLARI