TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
A MİLLİ ERKEK TAKIMIMIZ AVRUPA'NIN EN İYİ 8 ÜLKESİ ARASINDA!

A MİLLİ ERKEK TAKIMIMIZ AVRUPA'NIN EN İYİ 8 ÜLKESİ ARASINDA!

2 - 4 Şubat 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Erkekler Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası Klasman 2’de A Milli Erkek Hokey Takımımız şampiyon oldu. Millilierimiz bu şampiyonlukla Avrupa’nın en iyi 8 ülkesinin arasına adını yazdırdı.

 

Türkiye ile birlikte İtalya,Slovakya,Yunanistan,Bulgaristan,Sırbistan ve ev sahibi Macaristan’ın bulunduğu şampiyonada Millilerimiz tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Turnuvadaki Bulgaristan’ı 13-2, Macaristan’ı 5-1  Sırbistan’ı 14-0, Yunanistan’ı 15-0’la geçen Ay Yıldızlılarımız güçlü rakibi İtalya’yı ise 4-3’lük skorla mağlup etti. Şampiyonadaki son maçında Slovakya’yı 8-4 mağlup eden A Milli Erkek Hokey Takımımız namağlup şampiyonluğa uzanarak Avrupa’nın en iyi 8 ülkesinin bulunduğu Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

 

A Milli Erkek Hokey Takımının şampiyonluğu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ‘’ Federasyondaki ilk yıllarımızda tarihi farklar yediğimiz ülkelere aynı tarihi farkları atarak şampiyon olduk. Bu şampiyonluk aslında bugün Türk Hokeyinin geldiği noktayı özetler nitelikte. Tüm Milli kafilemize teşekkür ediyorum ve elde ettiğimiz bu şampiyonluğu 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm aziz vatandaşlarımıza armağan ediyoruz’’ dedi. 


Şampiyona Detayları