TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI OLİMPİYAT ELEMELERİ'NE KATILDI

A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI OLİMPİYAT ELEMELERİ'NE KATILDI

A Milli Kadın Takımımız 18-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası Olimpiyat Elemelerinde mücadele edecek. Ülkemiz ile birlikte ev sahibi İrlanda, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nin bulunduğu şampiyonayı ilk sırada tamamlayan takım olimpiyat kotası almak için yoluna bir üst şampiyonada devam edecek.

Millilerimizin kadrosunda şu isimler yer alıyor;

ADI SOYADI GÖREVİ
MUSATFA ÇAKIR MENAJER
YASİN YÜKSELER ANTRENÖR
BÜŞRA AKIN FİZYOTERAPİST
SERPİL SEVAL TÜRKER SPORCU
KÜBRA GÜZELAL SPORCU
MERVE ASLAN SPORCU
ZELİHA KENDİR SPORCU
EMİNE ÇELİK SPORCU
ECE ŞAHİNER SPORCU
MERYEM OYMAK SPORCU
SİNEM YALÇIN SPORCU
TUĞÇE ŞAHİNER SPORCU
PERİHAN KÜÇÜKKOÇ SPORCU
FATMA SONGÜL GÜLTEKİN SPORCU
İLAYDA TAŞKIRAN SPORCU
FATMA CİĞERLİ SPORCU
EMİNE BAHCİVAN SPORCU
SUDENUR KURT SPORCU
YETER ÇELİK SPORCU
SELİN GÜZELLER SPORCU




Maçlarımız

 Türkiye  - Çekya             

A Milli Kadın Takımımız şampiyonadaki ilk maçını Çekya ile oynadı. 18 Ağustos 2022 Perşembe günü 19:45'te oynanan maçta Ay Yıldızlılarımız 36.dakikada Perihan Küçükkoç ile 1-0 öne geçti. Maçta üstünlüğünü sürdüren millilerimiz 63. dakikada rakibin golüne engel olamadı ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Ay Yıldızlılar bir sonraki maçını 20 Ağustos Cumartesi günü 12:45'te Polonya ile oynayacak.     

Türkiye - Polonya                       

A Milli Kadın Takımımız şampiyonadaki ikinci maçını Polonya ile oynadı. 20 Ağustos Cumartesi günü saat 12:45'te oynanan maçta  Millilerimiz net pozisyonlar yakalasa da bunları gole çeviremedi. 2. ve 32. dakikada rakibin gollerine engel olamayan Ay Yıldızlılarımız  mücadeleden 2-0 mağlup olarak ayrıldı. Millilerimiz şampiyonadaki son maçını ev sahibi İrlanda ile 21 Ağustos Pazar günü saat 15:00'da oynayacak.

Türkiye - İrlanda

Ay Yıldızlılarımız şampiyonadaki son maçında ev sahibi İrlanda ile karşılaştı. Güçlü rakibine karşı varlık gösteremeyen millilerimiz mücadeleden 7-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Grubu ilk sırada tamamlayan İrlanda olimpiyat elemelerinde bir üst tura yükseldi.


Şampiyona Sonuç Raporu