TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
U21 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZ TÜM MAÇLARINI KAZANARAK ŞAMPİYON OLDU

U21 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZ TÜM MAÇLARINI KAZANARAK ŞAMPİYON OLDU

Ülkemizin ev sahipliğinde 27-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Alanya'da gerçekleşen EuroHockey U21 Kadınlar Avrupa Şampiyonası C3'te Millilerimiz tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu.

Ay Yıldızlılarımızla birlikte İsviçre ve Litvanya'nın bulunduğu şampiyonanın ilk maçında milli takımımız Litvanya'yı 4-1'lik skorla mağlup etti. İkinci maçta İsviçre ile karşılaşan Ay Yıldızlılar iki kez geriye düştüğü maçı 6-4 kazanarak finale adını yazdırdı. İsviçre ve Litvanya arasında oynanan maçı 3-1 Litvanya'nın kazanmasıyla millilerimizin finaldeki rakibi Litvanya oldu.  Final maçında Litvanya engelini 2-0'lık skorla geçen U21 Kadın Milli Takımımız şampiyonluk kupasını kaldırdı.


U21 Kadın Milli Takımımız şampiyonluk kupasını, Spor Eğitim Daire Başkanı Şükrü Yılmaz ile birlikte Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Federasyon Başkan Vekilimiz Bayram Yüksel'in elinden alırken, ikinci olan Litvanya'nın kupasını Genel Sekreterimiz Salih Kanık ile Teknik Kurul Üyemiz Serkan Şen, üçüncü olan İsviçre'nin kupasını ise Alanya Gençlik Spor İlçe Müdürü Nazi Emre Kıldırgıcı ile Uluslararası Hokey Federasyonu Antrenör Eğitim Uzmanı Nasır Munir Chaudry verdi.


Şampiyonanun gol kraliçesi ödülünün sahibi Sude Nur Kurt olurken, En İyi Oyuncu unvanının sahibi ise Zeliha Kendir oldu.


Trt Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanan şampiyonada şampiyon olan U21 Kadın Milli Takımımız 2024 yılında düzenlenecek EuroHockey U21 Kadınlar Avrupa Şampiyonası C2'ye yükselmiş oldu.



Şampiyona Sayfası