TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI C3 ŞAMPİYONU

A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI C3 ŞAMPİYONU

A Milli Kadın Takımımız 25 - 29 Temmuz 2023 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde  düzenlenen Kadınlar Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C3'ü namağlup şampiyon olarak tamamladı. 

Ay Yıldızlılarımız ile birlikte İsviçre, Hırvatistan ve Cebelitarık'ın bulunduğu şampiyonada Millilerimiz ilk maçında ev sahibi Hırvatistan'ı 4-0'lık skorla geçerken, ikinci maçında İsviçre ile  1-1 berabere kaldı. Üçüncü maçında Cebelitarık'ı 6-0 mağlup eden A Milli Kadın takımımız, şampiyona statüsü gereği İsviçre ile  final maçına çıktı. Finalde güçlü rakibi İsviçre'yi 3-1 yenen Ay Yıldızlılarımız Kadınlar Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası2nı namağlup şampiyon tamamladı. Millilerimiz bu sonuçla birlikte 2025 yılında yapılacak Avrupa Şampiyonası C2 kategorisinde mücadele etme hakkı kazandı.


Millilerimizin 9 forma numaralı oyuncusu Fatma Songül Gültekin attığı 6 gol ile şampiyonanın en skorer oyuncusu unvanının sahibi olurken aynı zamanda takımların oylarıyla belirlenen ''En İyi Oyuncu'' ödülünün de sahibi oldu.